Onze huid is het grootste orgaan dat ons lichaam bezit. Dat gezegd, lijkt het mij duidelijk dat het van groot belang is deze goed te verzorgen. Je gezicht scrubben is de tweede stap van elke huid verzorgingsroutine.

Het verliezen van huidcellen is een natuurlijk proces. Je huid vernieuwt zich continue, en daarom verlies je dagelijks duizenden huidcellen. Naarmate je ouder wordt vertraagt het celvernieuwingsproces. In je jeugd vernieuwen cellen zich tussen de 20 en 28 dagen, als wij ouder worden duurt dit ook langer. Je lichaam maakt extra cellen aan om zich te beschermen voor schadelijke invloeden van buitenaf. (Denk bijvoorbeeld aan luchtvervuiling en UV straling.)

Hierdoor verstoppen de poriën van onze huid. Een regelmatige scrub behandeling is dus van groot belang! Een goede scrub behandeling zorgt voor een betere doorbloeding en verwijderd de dode huidcellen oneffenheden (zoals pukkeltjes / puistjes enz), waardoor je huid er mooi gezond uit gaat zien. En ook niet heel onbelangrijk: een goede scrubbehandeling zorgt ook nog eens voor een betere opname van je andere huidverzorgingsproducten! Ook deze stap mag je dus eigenlijk niet overslaan.


Wist je dat

Wist je dat de Kalahari Enzyme Face Buff een zeer effectief scrubmedium is vanwege het zeer unieke Tri-enzym Compound Exfoliation System. Dit product bevat pompoen-, papaja- en ananasenzymen. 3 Enzymen die eiwitbindingen afbreken. Dat zorgt ervoor dat de hoornlaag wordt verdund en dat de dode huidcellen worden verwijderd, ook wel diepe exfoliatie genoemd.

Hierdoor kan de huid zich beter vernieuwen. Maar naast de 3 enzymen hebben we ook nog de zachte jojoba parels, die werken als een mechanisch scrubsysteem. Nadat je dit product hebt gebruikt zie je onmiddellijk een verschil in je gezicht! Je huid heeft een betere doorbloeding waardoor het er direct gezonder uit ziet. Ook verwijderd het dieper gelegen onzuiverheden. Het leuke aan dit product is ook nog eens een keer dat dames en heren met een droge/vochtarme huid dit product ook heel goed kunnen gebruiken. De Enzyme Face Buff droogt de huid namelijk niet uit wat veel scrubs wel doen.

Enzyme Face Buff 50ml 29,90


Gebruik

Je brengt het aan op de huid, masseert het in met kleine rotaties (ongeveer 3 tot 5 min). Heb je tijd over? Laat het dan eens 5 á 10 minuten op de huid zitten. Bij een dikkere huid kun je het product nog iets langer laten zitten, maar nooit langer dan een half uur! Zorg ervoor dat je het product goed verwijderd. Het blijft namelijk doorwerken. Haal het eraf met een lekker warm washandje.

Sluit af met een passend serum en daarna de heerlijke dag/nacht crème en je huid voelt letterlijk aan als zijde.

Dit product mag 2 á 3 keer in de week gebruikt worden.
P.S. Altijd gebruiken na de je reinigingsritueel! (Zie de post van 7-1-20)


Nu ben ik benieuwd hoe vaak scrub jij je huid?

Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze info over wat ik nog meer voor je kan betekenen?

Boek dan eens mijn kennismakingsbehandeling. Je ontvangt een gratis huidanalyse en daarna een heerlijke gezichtsbehandeling. Op deze manier kan je tegen een leuke prijs (42,50) kennis maken met mij, mijn salon en mijn producten.

Graag tot snel bij Beautysalon Lucca.
Liefs Manuela