Cellulite, ook bekend als ‘sinaasappelhuid’, ontstaat door een verhoogd aantal vetcellen in het onderhuids bindweefsel, de zogenaamde subcutis. De bindweefselschotten (ligamenten) waarmee de subcutis verbonden is aan de eigenlijke huid, de dermis hebben een bepaalde lengte. Hierdoor kunnen bij overtolligheid vetcellen boven de ligamenten verschijnen wat resulteert in de bobbelige structuur welke zo typerend is voor cellulite. Een teveel aan vetcellen zorgt voor geleidelijke vernauwing van de bloedvaten met als gevolg een steeds mindere bloedcirculatie en vochtafvoer. Vet, afvalstoffen en vocht zullen steeds moeizamer worden afgevoerd, hierdoor ontstaat verharding en bobbelige oneffenheid van het bindweefsel.

Cryotherapie zal bijdragen aan een sterk verbeterde circulatie doordat het blokkades in de huid opheft. Een verbeterde circulatie zorgen voor een betere toevoer van zuurstof naar de huid en effectievere afvoer van afvalstoffen van de huid. Doordat de huid tevens aangespoord wordt nieuwe haarvaatjes aan te leggen zal huideigen collageen aangemaakt worden. Hierdoor wordt de huid steviger, gladder en vooral gezonder!


Alvorens over te gaan tot de behandeling wordt vastgesteld in welk stadium de cellulite zich bevindt;

  • 1ste graads zachte cellulite (adipose cellulite),
  • 2e graads harde cellulite (aqueous cellulite)
  • 3e graads oedemateuze cellulite (fibrous cellulite).

Afhankelijk van de diagnose kan gekozen worden voor CryoToning huidverbeterende behandelingen een- tot tweemaal per week, al dan niet in combinatie met CryoSlimming behandelingen (max eens per twee weken).

Het behandelen van Cellulite vergt ook enige concentratie van de klant, het is namelijk belangrijk om goed te letten op voeding en om thuis producten te gebruiken die helpen de behandeling te ondersteunen.