Naast vet verwijderen is de CryoStar enorm effectief gebleken om de huid te verstrakken en verstevigen. Kou stimuleert de aanmaak van huideigen bouwstoffen en ook cellulite kan zichtbaar worden verminderd.


Hoe werkt CryoToning?

De CryoStar zorgt middels kou voor vaat- vernauwing in de huid. Vaatvernauwing zorgt voor de activering en vorming van actine-spanningsvezels, welke vooral prominent aanwezig zijn in fibroblasten. Actine-spanningsvezels zijn noodzakelijk voor de vorming en het onderhoud van cellen en de bindweefselmatrix. De bindweefselmatrix bestaat met name uit langgerekte, vezelachtige eiwitten zoals collageen, fibronectines en elastines.

Belangrijk gegeven is dat vaatvernauwing kan leiden tot vaatverwijding wanneer weefsel temperaturen onder de 15 ° C worden bereikt. Vaatverwijding bereikt een maximum bij een weefseltemperatuur van 0 ° C. Vaatverwijding zorgt voor een verhoogde bloedcirculatie, wat nieuwe haarvaatjes (de kleinste vaatjes in het lichaam) doet vormen. Deze nieuwe haarvaatjes stimuleren bindweefselcellen, voornamelijk de fibroblasten. Stimulatie van de fibroblasten leidt tot een verhoging van de elastine biosynthese, collageen en hyaluronzuur. Deze zijn verantwoordelijk voor de algemene huidkwaliteit en elasticiteit.

Kort gezegd, de kou heeft een tweeledige functie. In eerste instantie verbetert het de bindweefselmatrix. Ten tweede werkt kou door op fibroblasten, welke nieuw collageen en elastine aanmaken. Dit zorgt voor een frissere en jongere uitstraling van de huid.