Hi mijn naam is Manuela en ik neem je graag mee…

Vanaf jongs af aan was ik al in de weer met kindermake-up en knipte ik haren van mijn barbies. Zo ben ik in 2010 begonnen aan de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Ik had last van een droge huid die trekkerig aanvoelde en erg snel reageerde (roodheid). Ik dacht zo kan ik leren wat ik hieraan kan doen. Zogezegd zo gedaan. In 2012 nam ik mijn diploma tot schoonheidsspecialiste in ontvangst. Direct daar achteraan heb ik mijn diploma voor visagiste behaald, ik dacht een mooie aanvulling op de vorige opleiding.

In juni 2013 kreeg ik de sleutel van mijn nu vorige huis, hier ontstond Beautysalon Lucca. In de jaren die volgde ben ik aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat mensen mij wisten te vinden. Ook heb ik toen diverse opleidingen en trainingen gevolgd om er zo achter te komen waar nu mijn echte passie ligt binnen deze branche.

1 Juli 2016 kochten wij ons huis op de pothof, hier heb ik van een garage een heuse praktijk gemaakt met een aparte ingang. Eind 2021 is mijn praktijk nog een keertje verbouwd om het nog meer naar mijn zin te maken. Ik heb nu een wachtkamer en een prachtige (al zeg ik het zelf) werkruimte waarin ontspannen huidverbeterende behandelingen worden uitgevoerd.

Ik heb namelijk mijn echte passie gevonden! Dit is eigenlijk gekomen omdat ik zelf best ziek ben geweest 3.5 jaar terug. Ik zou de details besparen, de uitkomst bleek coeliakie te zijn (dit betekend dat ik geen gluten meer mag en als ik dat wel eet ik ontzettend ziek wordt met ontstekingen in de darmen tot gevolg). Toen ik begon aan mijn glutenvrije zoektocht en daarbij ben ik ook begonnen met het slikken van suppletie om mijn lichaam ook van binnenuit te ondersteunen merkte ik al vrij snel dat mijn huid steeds rustiger werd.. Ik dacht dat is interessant. En zo begon mijn zoektocht naar de juiste opleidingen en ik had mijn passie gevonden! Huidverbetering van binnen en van buiten.

Waar het op neer komt: Je bent wat je eet. Als ons lichaam goed functioneert dan is er niks aan de hand, je hebt geen last van huidproblemen, droge huid, eczeem enz. Heb je dit wel? Dan betekend dat dat ons lichaam ons iets wil vertellen. Echter luisteren wij veel te weinig naar ons lichaam. Hierdoor ontstaat eerdere huidveroudering en bijv. huidklachten. Je bent dus uit balans.

Dit is de reden waarom ik werk zoals ik werk. Soms heb je iets meer nodig dan alleen huidverbetering van buitenaf, soms moet je verder kijken dan alleen de buitenkant, er valt namelijk veel af te lezen aan een huid. (Hieronder vind je een voorbeeld van een vaste klant die ook te maken heeft met een huidprobleem)

Voel je vrij om mijn werkwijze eens te komen ervaren. Ik start met de Meet & treat en vanuit daar bouwen wij verder. Zie ik je binnenkort in mijn praktijk?

Jouw skincare specialist,

Manuela


De salon