Gezicht reinigen… Waarom zou ik dat doen?

Ik hoor vaak in mijn salon dat dames hun huid niet reinigen… Maar waarom doen mensen dat niet? Je spoelt je pan waarin je hebt gekookt toch ook niet af met alleen water?

Onze huid is het grootste orgaan dat ons lichaam bezit. Dat gezegd, lijkt het mij duidelijk dat het van groot belang is deze goed te verzorgen. Je gezicht reinigen is de eerste en meest elementaire stap van elke huid verzorgingsroutine.


Onze huid wordt namelijk zowel overdag als ‘s nachts aan vuil bloot gesteld.

Helaas maakt water alleen onze huid niet vrij van natuurlijke vetten en – zonder een goede reiniging – blijven deze dus óók achter, waarna we ze vervolgens vastzetten met een dagcrème.
Als we eenmaal klaar zijn met ons ochtendritueel, gaan we de deur uit, en wordt onze huid geconfronteerd met nieuwe vijanden: uitlaatgassen, ozon, zonlicht, airconditioning en nog honderdduizend dingen meer.

Als we ’s avonds naar bed gaan hebben we vervolgens al deze narigheid nog op onze huid.

We halen een natte washand (water) over onze neus en smeren lekker een nachtcrème op, die vervolgens al die vergaarde rommel ook nog eens lekker vastzet op onze huid. Tijdens de slaap probeert de huid die overdag opgelopen schade te repareren, en tijdens deze herstel operatie komen ook weer natuurlijke afvalstoffen vrij in de vorm van huid-eigen vetten.

De volgende ochtend begint deze hele cirkel weer van voren af aan…

Hoe goed denk je dat de huid in deze situatie beschermd en verzorgd is?
Hoeveel nut denk jij dat jouw crème in deze situatie heeft?

Conclusie: Het goed reinigen van de huid is dus heel belangrijk!


Kalahari heeft twee gezichtsreinigers die geschikt zijn voor ieder huidtype en conditie:

  • Gentle Cleansing Milk is een ultra zachte reiniger geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid(aandoeningen), waardoor de huid gehydrateerd wordt en ook zo blijft. Verrijkt met Jojoba olie en kalmerende Rooibos thee extract. 160ml voor 29,95
    • TIP: Het is mogelijk om de Gentle Cleansing Milk te gebruiken als masker.
  • Facial Cleanser is een zeep- en parfumvrije reiniger op gelbasis, het is een zacht schuimend reinigingsmiddel dat onzuiverheden en verontreinigende stoffen effectief verwijdert en de huid schoon en verfrist achterlaat. 160ml voor 28,-
    • TIP: De Kalahari Double Cleanse is het pérfecte duo voor een optimaal gereinigde huid.

Ik help je graag met het maken van de juiste keuze.

Nieuwsgierig geworden na het lezen van deze info over wat ik nog meer voor je kan betekenen?

Boek dan eens mijn kennismakingsbehandeling. Je ontvangt een gratis huidanalyse en daarna een heerlijke gezichtsbehandeling. Op deze manier kan je tegen een leuke prijs kennis maken met mij, mijn salon en mijn producten.

Zie ik jou binnenkort bij mij in de salon?

Liefs Manuela