In dit artikel lees je alle tips en tricks voor het aanbrengen van mascara.


Tips en tricks voor het aanbrengen van mascara

Mascara is een veelgebruikt en zeer gewaardeerd make-up artikel. Geen enkel make-up artikel wordt ook zo vaak verbeterd en vernieuwd als mascara, als je de reclames moet geloven tenminste.

Wat kan je verwachten van een goede mascara?

Een goede mascara moet je wimpers kleuren, voller en/of langer maken, niet klonteren en liefst waterproof zijn. Belangrijker dan een dure of goedkope mascara, is hoe je het aanbrengt en hoe je het gebruikt. Lees de tips voor het allerbeste resultaat.


De volgorde met andere makeup:

Breng eerst je andere oogmake-up aan zoals concealers, eyeliner en oogschaduw aan voordat je je mascara opbrengt. Als je je wimpers wilt krullen doe je dat vervolgens en daarna breng je je mascara aan.

Combineer bruine en zwarte mascara voor extra diepte
Een andere tip voor extra diepte is om een zwarte mascara aan te brengen van de basis tot tweederde van de wimpers en maak het laatste deel aan de uiteinden bruin.

De basis is het belangrijkst
Omdat de uiteinden van je wimpers vaak wat lichter van kleur zijn, heb je vaak de neiging om meer mascara op de uiteinden te gebruiken. Maar mascara op de basis van je wimpers is wel zo belangrijk. Het geeft de illusie van diepte en extra lengte.

Zigzag
Breng je mascara altijd aan in een zigzaggende beweging van de basis van je wimpers tot de uiteinden.

Vergeet de achterkant niet
Veel vrouwen gebruiken de mascara vooral voor de voorkant van de wimpers Omdat je die zelf ziet, vergeet je dat anderen je wimpers ook van andere posities zien. Bijvoorbeeld als je met je ogen knippert of ze dicht hebt. Doe daarom na het opbrengen van de mascara aan de voorkant, een oog dicht en breng de mascara aan op de andere kant van je wimpers.

Primer voor mascara
Misschien vraag je je af waarom je een mascara primer zou moeten gebruiken. Het hoeft niet, maar het kan een paar voordelen hebben. Mascara primers bevatten vaak verzorgende ingredienten voor je wimpers. Je mascara hecht beter en blijft daardoor langer en beter zitten. En je hoeft vaak minder lagen mascara aan te brengen. En het hoeft niet duur te zijn.


Kies de mascara bij wat je wilt bereiken

Kies een mascara die past bij wat je met jouw wimpers wilt bereiken. Wil je vollere wimpers, langere wimpers, waterproof of alleen wat extra kleur. Kies dan een product dat daarbij aansluit.


Welke mascara?

Het is niet altijd nodig om een dure mascara te nemen. Je kunt ook best een goedkope mascara vinden, die aan je eisen voldoet. Zeker als je vooral kleur wilt geven aan je wimpers. Je betaalt vaak extra voor het merk en voor een flitsende verpakking en fancy borsteltjes. Ook als je mascara is uitgedroogd hoef je hem niet altijd weg te gooien. Je kunt nog best wat doen om hem weer nieuw leven in te blazen.


Mascara trucs

Gebruik deze trucs om je wimpers voller te laten lijken

  1. Gebruik een kleurloze primer: Als je eerst een laagje kleurloze primer aanbrengt en daarna pas je mascara krijg je een extra vol effect.
  2. Laagje poeder op de wimpers: Dit is een eenvoudig trucje dat je eens moet proberen. Eerst wat (baby)poeder op je wimpers, en dan een paar lagen mascara.
  3. Gebruik twee kleuren mascara: Breng eerst een paar lagen bruine mascara aan en vervolgens gebruik je zwart om de uiteinden er mee te kleuren. Dit geeft een idee van diepte en je wimpers zien er daardoor voller uit.
  4. Bovenkant: Vergeet de bovenkant van je wimpers niet. Dit maak echt een verschil. Bovendien ziet het er ook mooi uit als je met je ogen knippert of als je naar beneden kijkt.