Ik krijg vaak de vraag wat het verschil is tussen een serum en een creme. In deze blog vertel ik jullie het verschil.


Wat is een serum?

Een serum is een dunne emulsie of gel dat 100% actieve werkstoffen bevat welke direct door de huid worden opgenomen. Een serum is veel sterker geconcentreerd dan een dag- of een nachtverzorging.


Wat doet een serum?

Een serum heeft de kracht om 4 keer dieper een huid in te gaan dan een dag- of een nachtverzorging. Met het dagelijks aanbrengen van een serum i.c.m. met een crème, bereik je sneller een gewenst resultaat. Er bestaan diverse soorten serums met verschillende doelen.


Waarom is een crème niet net zo geconcentreerd als een serum?

Het is tot op de dag van vandaag nog niet gelukt om een crème net zo geconcentreerd te maken als een serum. Het is onmogelijk om een zekere hoeveelheid actieve werkstoffen in een crèmige formule te verwerken. Zoveel actieve werkstoffen maken een crème onstabiel. In een lichte en luchtige substantie, zoals een serum, blijven deze werkstoffen wel stabiel.


Mag ik ook alleen een serum gebruiken i.p.v. mijn crème?

Een serum geeft extra voeding maar zal jouw huid geen bescherming bieden wat een crème wel doet. Het is daarom niet aan te bevelen om alleen een serum te gebruiken. Om het beste resultaat te bereiken is het essentieel een combinatie van een serum en crème te gebruiken. Eerst een serum aan brengen en daarna de crème (eerst een hoge dosis voeding en daarna bescherming).


Hoelang mag ik een serum gebruiken?

Je kunt gedurende het jaar door diverse serums gebruiken. In de winter heeft een huid door de weersomstandigheden een andere verzorging nodig dan in de zomer. Er bestaan diverse serums die ingezet kunnen worden voor specifieke behoeften van de huid. Het is goed om geregeld af te wisselen van zowel jouw serum als jouw crème. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar wat jouw huid op dat moment het meest nodig heeft. Het is belangrijk om je hierbij te laten adviseren door jouw specialist.

Hoe weet ik welke serum het beste is voor mijn huid?

Maak een afspraak voor een gratis huidanalyse en ik vertel je alles over je huid. Ook krijg je een productadvies op maat van mij erbij.


De verschillende serums welke verkrijgbaar zijn bij Beautysalon Lucca:

  • SENSITIVE SKIN COMPLEX: voor een gevoelige huid
  • PRO-IMMUNE SERUM: voor een gevoelige huid
  • COUPEROSE GEL: Verzachtend en verzorgend concentraat/serum.
  • VITAFORCE C SKIN COMPLEX: pre anti-againg

Ik hoop je binnenkort graag te mogen ontvangen in mijn salon.

Voor vragen mag er altijd vrijblijvend contact op worden genomen met mij via info@salonlucca.nl of app/sms naar 06-23478998.

Liefs Manuela